Klubbkväll och extra insatt klubbmöte 27.1.2024

Klubbkväll och extra insatt klubbmöte

Höstens klubbkväll kunde tyvärr inte ordnas som planerat. Istället ordnas en klubbkväll nu i januari på Kråkö Bryggeri.

På programmet står en åktur med svävare, möte där vi går igenom stadgar som styrelsen planerat ändra, så att de kan godkännas på årsmötet i februari, samt öl-tasting som kronar dagen.

Dagen börjar med en åktur med svävare. Med på en åktur ryms 5 personer, och åkturen räcker mellan 15-20 minuter. Hur många åkturer det blir beror på hur många deltagare vi blir. Efter detta håller vi ett klubbmöte och går igenom de stadgar vi tänkt ändra. I dagsläget låter §6 som följer:

Till ordinarie medlem i klubben kan styrelsen antaga person som avlagt av Suomen Navigaatioliitto-Finlands Navigationsförbund rf. godkänd examen. Till understödande medlem kan styrelsen antaga övrig person, som därom anhåller och som av styrelsen ses värdig därtill. Understödande medlem kan inte väljas till styrelsen.

Navigationsförbundet ändrade i fjol sina stadgar så att de inte längre kräver att en medlem i klubbar som hör till förbundet har avlagt navigationsexamen. Av denna anledning är det tänkt att §6 skulle ändras till:

Till ordinarie medlem i klubben kan styrelsen antaga person som avlagt av Suomen Navigaatioliitto-Finlands Navigationsförbund rf. godkänd examen eller intresse för navigation och båtliv.

Vidare ändras §12 från:

På klubbens möten har varje ordinarie medlem, hedersmedlem och hederskommodor en röst. Understödande medlem har inte rösträtt, men nog närvaro- och yttranderätt. Röstning med fullmakt är icke tillåten.

till:

På klubbens möten har varje ordinarie medlem, hedersmedlem och hederskommodor en röst. Röstning med fullmakt är icke tillåten.

När mötet är avslutat fortsätter dagen med öl-tasting. Mera info om tastingen här: https://www.krakobryggeri.com/menu.

För att vi och bryggeriet ska veta antalet deltagare bör man anmäla sig. Anmälan stängs 21.1.

Programmet sammanfattat och preliminär tidtabell

kl 12 -> Åktur med svävare (gratis)
kl 15 Möte med stadgeändringar (gratis)
kl 16 Öl-tasting (40€/pers)

Hjärtligt välkomna!!

Styrelsen.