REPISRÖVARNAS BBQ-SÅS

TACK  ALLA  än` en gång för aktivt deltagande i årets BNK-regattas ”efterfest”, Rövarsteken, som i år kunde ätas ute på paviljongens fina terrass i solsken och ljummen sommarbris samt framför allt i glada vänners lag!

På menyn stod i år, som tillbehör till steken, en bbq-sås som till kockens förtjusning retade mångas smaklökar positivt och därför delar jag gärna med mig receptet som är lättlagat och enkelt att variera beroende på hur eldig just din smak är!


REPISRÖVARNAS BBQ-SÅS

  • 1 burk passerade tomater
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl sirap
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl soyasås
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk liquid smoke-arom (finns i hyllan för kryddsåser)
  • 2 tsk chilisås, sriracha (om du vill ha en ”hott” sås)
  • en rejäl klick smör
  • ev. salt efter smak

Tillredning:
Mät upp alla ingredienser i en mindre kastrull.
Koka utan lock på medelvärme ca 30 min eller tills såsen blir lagom simmig (tjockflytande).

Håller ca. 1 vecka i kylskåp

Glad sommar o smaskiga stunder runt grillen ö såsokocken Kaija